31 Ağustos 2013

Mallık

Mallıktan bahsedesim var bu gece.
Saçmalamak, sınırların dışına çıkmak, düzene karşı gelmek, mallık yapmak..
Mallık denilen şeyin en önemli kuralı şudur; yapan kişinin yeteneği ve bilinçli yapılması sayesinde absürt kaçmaz. Bu iki şartı sağlayabilen insanlara bayılıyorum. Zaten çoğunluk onlara bayılıyor. Çünkü o insanların beğenilme kaygısı yok. O aşamayı çoktan atlatmışlar. Etrafa neşe saçıyor, insanları sorunlarından bir anlıkta olsa uzaklaştırıyorlar.
Geçen bir yazı aşırı ilgimi çekti. 70 yılda 500 milyona kadar sayabiliyormuşuz falan. Hayatın boyunca ne yaptın? Sayı saydım. Absürt bir örnek oldu ama böyle daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. Yani demek istediğim hayat somurtmakla zaman kaybedecek kadar yada kasıntı yaşayacak kadar uzun değil. Kendinizi rahat bırakın, doğal olun.
Babanız sizi sigara almaya gönderip döndüğünüzde sen sigara mı içiyorsun diyip sizi dövmesin. Siz bu espriyi yapan kişi olun. (Evet, tabi ki bunun konuyla alakası yok. Sırf bu espriyi yapabilmek için konuyu buraya bağladım)
Benim mallık dediğim şey aslında sempatik davranmak tabi. Yazıyı buraya kadar okuyup bunu anlayamayanlar varsa sizi hayatımdan banlıyorum :D
Ya ne bileyim bir Kemal Sunal yada bir Charlie Chaplin olmak istemez miydiniz? Veyahut 72 yaşında dil çıkaran Einstein olmak?

Kemal Sunal ve Çocukları
Charlie Chaplin ve Albert Einstein











Bu arada resimler özel albümümden seçildiler. Albümümle de gurur duydum hani :D

Einsteinin ünlü fotoğrafı
Aslında asıl mallık can sıkıntısına birebir olan bu eylemlere insanların verdiği tepkilerdir bence. Ben o tepkilere pek şahit olmadım açıkcası çünkü insanlara, onlarla arama koyduğum sınırı aşma şansı vermiyorum ama başkalarının maruz kaldığı tepkileri ister istemez görüyorsun, duyuyorsun.

Hayır senin gibi olmayanlara karşı bu kin niye?

O değil de o kadar yazdım biri de çıkıp "sen ne diyon amk" demedi.
Sağlıcakla..



2 yorum :