19 Temmuz 2014

Olan Biten

Nerede kalmıştık..
"En son ayda 1-2 post atarım" dediğimi hatırlıyorum. Yine yalan söylemişim.
Aslında yaklaşık 2 hafta önce telefonuma (fakirler ölsün, ayfondan selamlar) bloga yazacaklarımı ana hatlarıyla kaydetmiştim ama bir türlü temize geçme imkanı bulamadım. Şimdi de o konuyu yazmak istemiyorum. Bugün biraz günlük tadında olacak.

Olan biten ve kafamı kurcalayan şeyleri dökeciim bugün. Amma öncelikle;

"Dünya Fenerbahçeliler Gününüz Kutlu Olsun laağğ.."

İlk olarak bir film tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Seneler önce Eskişehir'e gittiğimde "The Man From Earth" adında bir film tavsiyesi almıştım ki filmi izlemek bugüne nasip oldu. Eses'e gittiğimde arkadaşıma -blogumda da bahsettiğim- "12 Angry Men" adlı filmi söylemiştim. "Ağğbi ya film sadece bir odada geçiyor ve bir adamın diğerlerini ikna etmeye çalışmasını izliyorsun, hayvan gibi sarıyor" demiştim aldığım cevap "The Man From Earth" filmine bayılacaksın olmuştu. Evet bayıldım. (Başrolün zeki ve hazırcevap olduğu her filme bayıldığım gibi buna da bayıldım. Tabi bu filmin de tek bir odada geçmesi ayrı bir dipnot)

İkinci sırada bir sitemim var. Küçüklüğümden beri yabancı dil öğrenmeye olan ilgim ile doğru orantılı olarak İngilizce derslerim hep iyiydi. Daima kopya veren kişiydim. Üniversitede her dönem seçmeli dersler arasından içinde "İngilizce" geçen dersleri alırdım. (Üniversite demişken koskoca YTÜ daha önce aldığım dersi sistemden sildi!) Gel gelelim yılların birikmişliğini karşı komşumuz olan zenci ağbilere "Faturayı yatırdınız mı?" diye soracak kadar pratiğe dökebildim. İnsan istiyor ki bir yurtdışı göreyim ama Avrupa'da ilerleyebildiğim en uç nokta Tekirdağ olabildi ne yazık ki.

Sıradaki sitemim ise şarkılara. Bu kadar duygu yüklü olmak zorunda mısınız?
Gerçekten de; "Müzik kulaktan alınan bir uyuşturucu!"
Mesela bu ara Princess Chelsea bağımlısıyım. (Hazır konu gelmişken Türk şarkıcıların daima yabancılara bin bastığını düşünmüşümdür. Rammstein hariç :| )
Evet Chelsea diyorduk. Şarkılarında ve onları tamamlayan kliplerinde bolca kullandığı o durgunluk (Sanki biraz sakinleş ve dünyanın dönüşünü izle der gibi) replay tuşunu hunharca kullanma sebebim oldu.
Bunu okuyan bazı arkadaşlara cevap olarak: Hayır, Princess Chelsea'yı yeni duymadım.

Bir de bu ara gerçekten fazla düşünüyorum. Geçen gün yazılımcı olmasaydım ne iş yapmak isterdim diye düşündüm. "Karikatürist" olmak isterdim. Çizimlerine ve hayalgücüne güvenen bir insan başka ne olmak isterdi ki zaten?
-Buradan sonra biraz ciddileşiyorum-
Benim karikatürlerim komik olurdu muhtemelen. Gülmeyi ve güldürmeyi sevdiğimden olsa gerek. Fakat asıl saygı duyulması gereken insanların/karikatüristlerin gerçekleri tüm çıplaklığıyla çizimlerine dökenler olduğunu düşünüyorum. Benim de henüz hakkında az şey bildiğim Naci El Ali'nin Hanzala karikatürü gibi mesela. Çünkü çocuklar ölürken karikatürleriniz komik olmaz. Eğer ülkenizin günahsız çocukları öldürülüyorsa siz cesur olmalı ve bir Hanzala karikatürize etmelisiniz.
Hanzala'nın hikayesini araştırmanızı şiddetle öneriyorum.

Hayatın gerçeklerinden bahsettikten sonra son olarak gerçeklerin içerisinde kurduğumuz düşlere değinip bir ay daha blogu kaderine terk edeyim.
Bence her insan gerçek kişiliğinin yanında içinde kontrol altında tuttuğu ve sadece düşlerinde serbest bıraktığı bir kişiliğe daha sahip. Benimki biraz daha kuul ve sigara içiyor mesela. Belki bir de motoru vardır ;)
Bu tezimi destekleyen bir kliple veda ediyorum..


 Unutmadan şurada düşlerinde yaşayan bir insanın blogunu bulabilir ve kafasını anlamak için zaman harcayabilirsiniz. Bir gün blogumun o hale gelmesinden korkmuyor değilim.. Şaga şaga yok artık.

Son yazıma gelen yorumlar ile baya eğlenmiş kahkahayı basmıştım lakin ki o bir kere olur.
Bir de bir arkadaşıma sosyal medya ikonları hakkında yardım edecektim.
Okuyorsan, hala aklımda..

Tenkz for watching us..



5 yorum :

  1. Kardesim be durumumuz yoktu okuyamadım.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Sonunda be :D Artık gönül rahatlığıyla blogu kapatabilirim :D :D

      Sil
  3. Tibrikler tibrikler tibrikler :D haa bu arada iyiki yazılımcı olmuşun :D (biz bi ara bi uygulama yapak :D )

    YanıtlaSil