20 Aralık 2014

Yeniden Moda Olmasını İstediğim Şeyler

Bana bundan alın..
Derslerden, projelerden, ödevlerden, sınavlardan işlerden, güçlerden, aktivitelerden ve dertlerden vakit buldukça yazmaya çalıştığım (vakit bulamadı) blogumda sizleri tekrar görmek güzel şey!

Hala 31 Aralık tarihini beklediğinizi biliyorum köfteler...

Eski kafalı biri olarak, eski püskü şeylerin hayranı biri olarak ve eskimeyi bekleyen biri olarak bu gece, yeniden moda olmasını istediğim, geçmişin güzel yanlarından bahsedeceğim.

(Moda dedim ama giyim kuşam değil sadece. Okuyunca anlayacaksınız zaten de beklentinin ne yönde olması gerektiğini baştan belirleyelim istedim.)

Konuya girmeden önce söylemeliyim ki yakın zamana dek eski zamanların çok daha güzel olduğunu düşünürdüm. Hala öyle düşünüyorum tabi ki, yani masum kaldığımız zamanlara hala özlem duyuyorum. Ama bir farkla. Artık bunun psikolojik olduğunu düşünmeye de başladım. İnsan üzüntü duyduğu olayları hatırlamaz ve hatırlamakta istemez. İşte geçmişe duyulan özlem tam da bu noktada başlıyor. Sanki geçmişte hiç kötü günümüz olmamış, saldım çayıra günler geçirmişiz gibi geçmişe ölesiye bağlıyız. Oysa ki sümüklerinizi ilkokul önlüğünüze sildiğiniz günleri dün gibi hatırlıyorum arkadaşlar. Sad but true :(
Ben mi? Ben önlüğümün cebine üçgen yapıp koyduğum kokulu ve kalbim kadar temiz mendilimle siliyordum burnumu...

Ehm.

Moda olmasını istedğim ilk şey, yukarıdaki resimden de (en yukarıdaki, pek yukarıdaki, çok yukarıdaki) anlayacağınız gibi köstekli saat. Çok film izlediğim için ve bu filmlerin çoğu da eski kuşak filmler olduğu için böyle bir hayranlığım oluşmuş olabilir, bilmiyorum. Fakat gerçekten çok karizmatik değil mi? Ağır hareketlerle yeleğinin cebinden çıkarıp kapağını açıp cam çerçevenin altındaki yaldızlarla süslü saate bakıyor ve geri koyuyorsun. Bence bir erkeği erkek yapan unsurlardan biriymiş o zamanlar köstekli saat. Ya aslında ne dicem bu köstekli saat olayını araştırıcam belki bir tane alır ve kullanmaya çalışırım.

Ya sen fötr şapkasın nasıl bu kadar karizmatik olabilirsin?
Madem beyefendi olmanın altın kurallarından bahsediyoruz moda olmasını istediğim bir mevzu da fötr şapka. Ama biraz mafyavari olanlarını kastediyorum. Erkeğin bakışlarını gölgeleyen gizemli unsur olarak fötr şapkalar nasıl moda değil insan gerçekten hayret ediyor. Bu arada hala şapka takmamızı gerektiren bir kanun olduğunu ve şuan suç işlediğinizi belirtmek zorundayım kekolar. Yarın hepinizi ihbar etmek zorunda kalacağım.
-Eğer çay varsa- siyasi muhabbet etmeyi seven biri olduğumu belirterek, şapka kanununu sizinle tartışmak isterdim lakin konumuz o değil.


Elimize yüzlerce kalem geçmiş olmalı.
Ösym nin bir sınavında veya iddia dan yüklü para kaldırırken işaretleme yapmak için kullandığın kalemler gibi mesela...
Kalemlerin insanların hayatında bu kadar önemsiz bir yer işgal etmelerini anlayamıyorum.
Düşünsene.
Sen o kalemle hayatının sınavına girdin.
Sevgiline bir mektup yazdın belki de.
Hal böyle iken insanlar nasıl oldu da kuş tüyü kalemden vazgeçtiler,
an la ya mı yo rum !





Peki ya işlemeli bastonlar? Küçükken elime bir şemsiye yada koltuk değneği geçmesin direk baston muamelesi yapardım. Ya bu arada benim dedemin de iki tane bastonu vardı. Dedemlere gitmenin tek cezbedici yanı olsa gerek. Baston bir kere insanın yürüyüşünü değiştiriyor her şeyden önce. O değil de şu noktadan sonra benim aslında kısa çaplı bir mafya olmam gerektiğine karar verdim. Sıraladığım şeyler onu gösteriyor.. Zaten ülkedeki her evlat gibi bende Sedat Peker'in yeğeniyim ama o sayılmaz.


Bir de eskilerde kadın olmak nasıl bir şeydir sorusunun bana ifade ettiği şeyi yazayım da hep erkekler üzerinden gitmemiş olayım.
Soldaki resim Titanikten tabi ki kültür mantarları.
Bence bu tarz elbiseler de (hatta her tarz elbiseler) moda olmalı.
Bu elbisenin farkı ne?
Kare bir dekoltesi var, işlemeleri var ve eldiveni var.
İşte ben bu tarz elbiselerin moda olmasını şiddetle savunurum arkadaş.
Tabi bu isteğim de çok film izlememle doğru orantılı olabilir, orasını karıştırmayın.


Nasıl bu konuyu atladım bilmiyorum. Siyah-Beyaz resimler moda olsun. Siyah-Beyaz resimlere hastayım ve üşenmesem her fotoğrafımı siyah-beyaz yaparım.

Bunların dışında kılıç kullanmanın moda olmasını ciddi anlamda istediğim de oldu. Aslında buna moda olmak denmez ama yine de sebebini açıklayayım; kılıç kullanmak bir marifet, bir üslubu var ve de güç gerektiriyor. Ateşli silah çıktıktan sonra ise savaşta en gerekli şeylerden biri olan mertlik kavramı kılıç kullanımını da yanına alıp rafa kalktı.


Peki ya seyyar salıncaklar. Geçen gün kenara atılmış bir tane gördüğüme eminim. Ya eğer ilgi delisiyseniz seyyar salıncak alın. Çünkü sizi öyle gören üstünüze çullanır. Ayrıca Fizik kurallarını da alt üst ettiğine bahse girerim. Ortadaki adam F kuvvetiyle bir kol çevirip nasıl sittin adet çocuğu döndürebiliyor aklım almıyor.

Guguklu saat, patik, soba, pokemon, ruhsar, ahşap evler, taso, meybuz, müzik kutusu gibi şeyler de size ev ödevi. Bunları hayal ediniz.

Eğer günah değilse "tespik" tutmakta moda olsun. ("Yere düşen tesbih alınmaz" da yeniden racona dahil olsun)

Aa bu arada nasıl unuttum !
Osmanlıca'nın da moda olmasını istiyorum tabi ki.......... (Hülo.)



10 yorum :

  1. Gecenin bu saatinde uykumu açtın. Uzun yazdın diyene bak. Bu arada benim hala patiklerim var, babannem sağolsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo iyisin tabi :D Uzun mu olm ya alt tarafı 38 paragraf falan :D

      Sil
  2. Ya evet Ruhsar yeniden moda olsun <3
    Fötr şapka ve siyah beyaz fotoğrafları ben de seviyorum. Melon şapkaları daha çok seviyorum ama.
    Benim listem de şöyle: daktilo, kartpostal, numara çevirmeli ev telefonu, gaz lambası, oya-bora, patlamalı şekerler ve cino <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Chaplin ve Atatürk teki gibi bir melon şapkayı kim sevmez ;)
      Daktiloyu yazacaktım fakat hala modaymış. Almanya devlet dairelerinde daktiloya geri dönüyormuş diye yazmadım.
      Gaz lambasını da kesinlikle (köyümden esintiler taşıdığı için) yazacaktım yazı uzun oldu diye yazmadım :(
      Diğer yazdıkların da çok tatlı şeyler, neden aklıma gelmediler bilmiyorum :D

      Sil
  3. Bi solukta okudum bitti bu listeye bir şeyi eklemek isterim tabanında kırmızı-mavi lambaların yandığı ayakkabılar(pili bitmesin diye giymezdim :)) ) :D :D Eline sağlık karşim takibe devammm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vayy o ayakkabıları bende çok severdim. Hatırlayıpta yazmadığımaüzüldüm bak şimdi.
      Eyvallah :)

      Sil
  4. İkidir benle ilgili bisey yazmamissin ctrl + f anıl yapıyom yoksa okumuyom artık :(( üzdü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşim gözler seni arıyor :( :( :( 31 Aralıkta bloga kesin gir <3 :D :D

      Sil
    2. birader taksimden canlı yayın mı yapcan napcan :D

      Sil
    3. Lan ya sürprizi kaçtı.

      Sil